דיוק במהירות: השותפות בין Topcon לג’יימס רו שמובילה את עתיד הספורט המוטורי והמדידה
Screenshot

דיוק במהירות: השותפות בין Topcon לג’יימס רו שמובילה את עתיד הספורט המוטורי והמדידה

כאשר ג’יימס רו ג’וניור יצא לראשונה מהפיט ליין במירוץ הראשון שלו במסלול סברינג, הקשר בין מהירות, דיוק וביצועים היה ברור לעין. המסלול ההיסטורי, שבעבר שימש כשדה תעופה וכיום מסלול מירוצים, בחן את הגבולות של האדם והמכונה — אך גם סימל את השותפות החזקה בין רו לספונסרית הוותיקה שלו, Topcon.

Topcon, מובילה עולמית בטכנולוגיות מיקום, משתפת פעולה עם רו מאז 2019. הקשר ביניהם התפתח מהזדמנות מיתוגית לשותפות מבוססת ביצועים. בשנת 2024, הם חתמו על הסכם רב-שנתי חדש — המשקף לא רק את האמונה של Topcon ביכולות הנהיגה של רו, אלא גם את הערכים המשותפים בין הספורט המוטורי לטכנולוגיות הדיוק.

“יש חפיפה טבעית,” אומר רו. “בספורט מוטורי ובבנייה, הכל סובב סביב מהירות, דיוק וביצועים. השפה, הגישה — זה דומה להפליא. וכשאתה יכול להשתמש בטכנולוגיה של הספונסר שלך כדי להיות מהיר יותר במסלול? זה מרגש באמת.”

מרוץ הנתונים: החלטות במילישניות וטֶלֶמֶֹטרִיָה חיה המרוצים תמיד היו עניין של שברירי שנייה, אך כיום הם גם עניין של ג’יגה-בייטים של נתונים. רו מתחרה הן בסדרת הסיבולת IMSA עם Pratt Miller Motorsports והן באליפות INDY NXT עם Andretti Global. בשני התחומים, הביצועים תלויים בהרבה יותר מכישורי נהיגה גולמיים. כפי שאמר פעם אגדת הספורט המוטורי מריו אנדרטי, “מכונית מירוץ היא חיה עם אלף התאמות.” זה נכון היום יותר מאי פעם.

“לכל מכונית יש עד 750 חיישנים,” מסביר רו. “מזווית ההיגוי ועד לחץ הבלמים ותנועת המתלים, אנו מתעדים כל נקודת נתון אפשרית. וזה מתחיל עוד לפני שאנחנו יוצאים מהפיט בוקס.”

הנתונים נאספים בזמן אמת, משודרים חזרה לעמדת התזמון, ונבדקים על ידי צוות מהנדסים — לפעמים מזהים בעיות מכניות עוד לפני שהנהג מבחין בהן.

“בדייטונה, הייתה לנו בעיית שמן. המהנדסים זיהו אותה בטלמטריה עוד לפני שראיתי נורת אזהרה. זה הציל אותנו מפיצוץ מנוע — ואולי מהפסד במירוץ. זה מרוץ של הבנת הנתונים ופעולה מהירה יותר מכל אחד אחר.”

מערכת הטלמטריה החיה הזו מופעלת על ידי מקלטי GPS המותקנים ברכב, בדומה לאלה ש-Topcon מתקינה ברחבי העולם.

“האופן שבו אנו משתמשים ב-GPS ברכב — לראות את הקו המדויק שלנו במסלול, לחזות זמני הקפה לפני סיום ההקפה — זה עוצמתי,” אומר רו. “אבל המערכות של Topcon לוקחות את זה לרמה אחרת. אותה שפה של דיוק קיימת בשני העולמות.”

יותר מסמל ספונסר: שותפות טכנולוגית אמיתית מה שהתחיל כקשר שיווקי התפתח לשותפות מבוססת ביצועים. רו והצוותים שלו בוחנים כעת באופן פעיל כיצד טכנולוגיית Topcon יכולה לשפר את הביצועים במסלול — לא רק לקדם מותג.

“זה לא רק הפעלת מותג,” אומר רו. “אנחנו משתמשים כעת במוצרי Topcon במערכת האקולוגית שלנו. זו הערך האמיתי — ניצול המומחיות שלהם במדידה ובקרה על מכונות כדי לשפר את הביצועים שלנו.”

אחד התחומים שבהם שיתוף הפעולה הזה עשה גלים הוא בשיקום המסלול ואיכות פני השטח, במיוחד באמצעות טכנולוגיית Smooth Ride™ של Topcon.

“פני שטח חלקים משפיעים על הכל,” אומר רו. “שחיקת צמיגים, אחיזה, כוח הצמדה, זמן הקפה, בטיחות. ולמארגנים, זה משפיע על איכות המירוץ, עמידות למזג האוויר, ואפילו על אמינות השידור.”

פלטפורמת Smooth Ride של Topcon מאפשרת סריקת פני שטח בתלת-ממד ושיקום עם דיוק של מילימטרים — במהירות, ביעילות, וללא השבתה ממושכת של המסלול.

“יש מסלולים בצפון אמריקה שמקיימים אירועים כמעט כל יום. הם לא יכולים להרשות לעצמם לסגור לשבוע כדי לבצע סקר,” מסביר רו. “אבל עם Smooth Ride, אתה סורק את כל השטח ב-45 דקות במהלך ארוחת הצהריים. זה משנה את המשחק. ואז אתה יכול לטחון ולסלול רק היכן שנדרש, חוסך זמן וכסף.”

סיכונים גבוהים במסלול — ובאתר העבודה רו רואה ממקור ראשון כיצד הטכנולוגיה מפחיתה סיכונים וממקסמת ביצועים בספורט המוטורי. אותו דבר נכון גם בתעשיות הליבה של Topcon: בנייה, מדידות, חקלאות ופיתוח תשתיות.

“בשני התחומים, אתה מנסה להימנע מטעויות יקרות,” אומר רו. “קריאת נתונים שגויה במירוץ יכולה לפוצץ מנוע. מדידה שגויה באתר עבודה יכולה להרוס פרויקט. שניהם יכולים לעלות לך מאות אלפי דולרים.”